Εικαστικο εργαστηρι

Το εικαστικό εργαστήρι του ART ATTACK ανοίγει την αγκαλιά του και υποδέχεται τους μικρούς και πολύτιμους καλλιτέχνες. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε, να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, να παρατηρήσουμε και να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις. Στόχος μας δεν είναι μόνο να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα μέσα από τις εικαστικές τέχνες, αλλά να δημιουργήσουμε μία νέα με την βοήθεια της φαντασίας μας! 

Στο εργαστήρι αυτό θα ασχοληθούμε με την ζωγραφική, το κολλάζ, τη μικρογλυπτική, θα φτιάξουμε κούκλες και θα τις εμψυχώσουμε, θα γίνουμε μικροί αρχιτέκτονες, θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε για τις δημιουργίες μας, θα γνωρίσουμε μεγάλους ζωγράφους αλλά κυρίως θα γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας. Μέσα από ένα κλίμα ελευθερίας, περισσότερο μεθοδευτικό και όχι διδακτικό, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία μεγάλη ποικιλία υλικών που θα εξάψει την φαντασία τους και θα ανανεώσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον τους.  

Θα απορροφηθούν καθώς αναμειγνύουν χρώματα, ενώνουν διαφορετικά υλικά και επεξεργάζονται και περιστρέφουν μέσα στα χεράκια τους υλικά πλαστικής τέχνης όπως το ζυμάρι, ο πηλός και η πλαστελίνη. Έτσι, με έναν αγνό και αδέσμευτο τρόπο θα αναπτύξουν την επινοητικότητα τους, θα ξεπεράσουν τους φόβους τους και θα εκτονωθούν.  

Ας μην ξεχνάμε πως τα παιδιά έχουν έμφυτη την εκτίμηση προς τις εικαστικές τέχνες και νιώθουν ευτυχισμένα όταν οι ενήλικες τους δίνουν χώρο και χρόνο να ασχοληθούν με πληθώρα υλικών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες παγκοσμίως έχουν εμπνευστεί και έχουν υιοθετήσει τεχνικές από τα παιδικά ιχνογραφήματα. 

 “…χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για να μάθω να ζωγραφίζω όπως τα παιδιά.”

Πάμπλο Πικάσο