Μουσικοκινητική

Σε αυτό το εργαστήρι Μουσικοκινητικής τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή του, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου.

Έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές (ρυθμός, μελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορός), με πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Τα τμήματα της Μουσικοκινητικής αγωγής στοχεύουν: στην ανάπτυξη της αίσθησης του χώρου και του χρόνου, στη γνώση του σώματος στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας στην ανάπτυξη της ρυθμικής αντίληψης και της μουσικής μνήμης.

Ο συνδυασμός μουσικής – κίνησης είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τη μουσική και να επωφεληθούν. Η απελευθέρωση, η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, αλλά και η γνώση μουσικής είναι λίγα μόνο από τα πλεονεκτήματα των Μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Γιατί πάντα μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε καλύτερα!!

Η μουσική είναι ένα ισχυρό μέσο που ενθαρρύνει ένα κλειστό παιδί να επικοινωνήσει με τον κόσμο γύρω του και του δίνει τη δυνατότητα να κεντρίσει τη φαντασία του και να του αποκαλύψει άγνωστες δημιουργικές δυνάμεις.

Οι μουσικές δραστηριότητες όπως κίνηση, παιχνίδια με τραγούδι ή εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ασκούν το παιδί στην αυτοπειθαρχία, στον έλεγχο και συντονισμό των κινήσεών του.