Στεφανία Σιγούρα

Απόφοιτη ΤΕΕΠΗ

Σχετικά

Ονομάζομαι Στεφανία Σιγούρα, γεννήθηκα στην Γερμανία και μεγάλωσα στις Σέρρες. Η αγάπη μου και η περιέργεια να γνωρίσω τον κόσμο των παιδιών ήταν ο λόγος που σπούδασα νηπιαγωγός στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΠΗ), του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα με την φοίτηση μου στο τμήμα, πιστοποιήθηκα με την επάρκεια γραφής Braille και ασχολήθηκα εθελοντικά με την δημιουργική απασχόληση ΑΜΕΑ (Αποφοιτήσαντες Ε.Ε.Ε.Κ & Τ.Ε.Ε) στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Μετά την αποφοίτηση μου από το ΤΕΕΠΗ (2015) αποφάσισα να διευρύνω το φάσμα ικανοτήτων και γνώσεων μου στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, φοιτώντας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Εμπειρία

Το 2016 δούλεψα για πρώτη φορά σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, όπου μέχρι και σήμερα έχω την τύχη και την χαρά να εργάζομαι με νήπια τα οποία είναι μια αστείρευτη πηγή αγάπης, αθωότητας και ενθουσιασμού. Επιπρόσθετα, έχω γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά.

Η συμμετοχή μου στην οικογένεια του ART ATTACK και συγκεκριμένα στο τμήμα του εικαστικού εργαστηρίου είναι μεγάλη μου τιμή. Πλαισιώνεται από επαγγελματίες με πολλή αγάπη για τα παιδιά, σε έναν χώρο φτιαγμένο με μεράκι και φαντασία, που σκοπό έχει να γίνει στέγη να ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι τα συναισθήματα και τις κλίσεις τους, καθώς και να θεραπεύσει μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης που περιλαμβάνει ο πολυχώρος.