goneikotita

Γονεϊκότητα tips:

Από την την Π Γ (προ γονεϊκότητας) εποχή σου στην Μ Γ (μετά γονεϊκότητας) πραγματικότητα!!!

Όλα ξεκινούν με μια ροζ γραμμούλα πάνω σε ένα τεστ … Ένα τεστ αλλιώτικο από τα άλλα , ένα τεστ που δεν θα βαθμολογηθεί από εξεταστές και επιτροπές , μα θα σε κάνει να νιώθεις πως βαθμολογήσε κάθε μία ημέρα της ζωής σου , κάθε λεπτό του 24ώρου από τώρα και για πάντα , και πόσο βαρύγδουπο ακούγεται αυτό το «για πάντα» … Από τα πρώτα κιόλας λεπτά η αίσθηση εντός σου είναι αλλιώτικη , μαγική , μυστηριώδης ! Έχεις ακούσει πολλά και ίσως έχεις φανταστεί αμέτρητες φορές τον εαυτό σου σε αυτήν την θέση μα πάντα η σκέψη και η θεωρία απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από την πράξη . Σε αυτό το μοναδικό ταξίδι ζωής που ξεκινά , όση προετοιμασία και αν έχεις κάνει , όση μόρφωση κι αν έχεις λάβει, όσα πλάνα κι αν έχεις σχεδιάσει , θα αισθάνεσαι ανέτοιμος και ταπεινός ! Η ψυχολογία σου θα μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ και δεν χρειάζεται να νιώθεις καμία ενοχή για αυτό ! Πάρε λοιπόν μια ωραία εισπνοή , κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ ή την πολυθρόνα σου και πάμε να δούμε μερικές εφαρμογές για μια πιο εύκολη μετάβαση από την Π Γ (προ γονεϊκότητας) εποχή σου στην Μ Γ (μετά γονεϊκότητας) πραγματικότητα !

  1. Άκου το ένστικτο σου : Δώσε σημασία σε όσα καινούργια συμβαίνουν μέσα σου, οι αλλαγές δεν είναι μόνο οργανικές και η ψυχή σου «μιλάει» με διάφορα σημάδια ! Κοίτα λοιπόν να είσαι σε συνεργασία με εσένα και να μπορείς να παρατηρείς και να αποκρυπτογραφείς τα σημάδια αυτά..
  2. Συνεργάσου με τον σύζυγο/σύντροφο σου : Ακούμε πως οι άντρες αργούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς γίνεται , δεν νιώθουν σαν εμάς , πως μόνο όταν γεννηθεί το παιδί βιώνουν την πραγματικότητα και ένα σωρό ακόμη θεωρίες ! ΟΚ, μπορεί ο πατέρας να μην κουβαλά στα σπλάχνα το παιδί του μα είναι στο χέρι μας το πόσο θα τον “αφήσουμε” να εμπλακεί ενεργά σε κάθε αλλαγή και σε κάθε στάδιο! Ας του μιλήσουμε , ας μοιραστούμε σκέψεις , ανησυχίες , όνειρα , συναισθήματα , έτσι θα μπορεί και ο ίδιος να νιώσει πιο ενεργός και να παράσχει και εμπράκτως την βοήθεια του! Δεν είναι αναγκαίο να γεννηθεί το παιδί για να τον βάλουμε στο παιχνίδι , άλλωστε Ιt takes two to tango και συνήθως ευθυνόμαστε εμείς για την πιο παθητική του στάση!
  3. Μην συμβουλεύεσαι τον Μr Google και μείνε ανεπηρέαστη : Συμφωνώ πως θα ήθελες να ξέρεις και να βλέπεις λεπτό προς λεπτό τι συμβαίνει μέσα σου και τι θα ακολουθήσει , μα η έρευνα στο διαδίκτυο και η ταύτιση με ιστορίες τρίτων δεν αποτελούν αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης και μπορεί να οδηγήσουν σε παρανοήσεις. Άκου τον γιατρό και την ομάδα που έχεις επιλέξει να σε πλαισιώνει και πήγαινε με την ροή.
  4. Θέσε Όρια : Όσο νωρίτερα συζητήσεις και καταλήξεις με τον σύζυγο/σύντροφο σου για τους τρόπους και τις μεθόδους που θέλετε να ακολουθήσετε όσον αφορά το παιδί και την καθημερινότητα σας ,τόσο πιο εύκολο θα είναι να επικοινωνήσετε και να θέσετε τα όρια σας από την πρώτη κιόλας στιγμή ,πράγμα που θα σας βγάλει από την μετέπειτα δύσκολη θέση του να εναντιώνεστε ή να έρχεστε σε ρίψη λόγω των αλλαγών ,των ορμονών και των εμπλεκομένων!
  5. Ο τέλειος γονιός υπάρχει μα δεν έχει ακόμη παιδιά : Μάθαμε να κρίνουμε και να δείχνουμε με το δάχτυλο τον απέναντι μας.. Θηλασμός , ξένο γάλα , μα καλά του δίνεις πιπίλα ή πως το αφήνεις να κλαίει και δεν σπαράζει η καρδιά σου , ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ αλλά μάντεψε , ο τέλειος γονιός δεν έχει ακόμη παιδιά .. Γιατί μόλις τα αποκτήσει θα αναθεωρήσει όλα όσα κάποτε ενστερνιζόταν και εσύ θα είσαι εκεί και θα κρυφογελάς επειδή ΕΣΥ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ …

Δεν είναι πάντα υπέροχα , δεν είναι από την αρχή μόνο έρωτας και αγάπη όμως είναι μια σχέση θεϊκή και ασύγκριτη που μας καλεί να ενηλικιωθούμε , να βελτιωθούμε και να αφήσουμε πίσω μας κληρονομιά την καλύτερη εκδοχή μας και τα σοφότερα πλούσια σε αισθήματα πλάσματα μας ! Απολαύστε το και ενωθείτε με τον άνθρωπο σας , στα λάθη και στα σωστά με γνώμονα την αγάπη!

Γεωργία Παρασχίδου